Friday, February 8, 2013

kembar o.o

Assalamualaikum , hai hoo ,lama x update kat blog nih , haha , kay ,tgk title post hrnih , wah aku ada kambar lah . ohh , but siapakahh??? hahaha , "taraaaa!!" , tgk gmba nih , hahaha


kiri : fairuz aqilah rawop(me) kanan : aisyah amera yahya (myBFF)

haha , bila tgk gmba nih , kadang2 keliru , aikk , haha , tapi perbezaannya , muka saya hitam , haha and aisyah putih , yelah , aku aktif , wahh aktif ke ? padahal kawad je pon , muahahaha , and dari sgi badan byk sgt perbezaan , haha , yes , saya gemokss, and aisyah kuwushhh (bakal pramugari) hahaha, yg aku errr , bakal apa yehh ? err , bakaallll .. baaakaaall ... hah ! bakal jadi bomba ? err , haha pape jelah . asalkan ada kerja yg bagus dan gaji yg mahal . haha . 

haritu pernah la berangan dgn aisyah , nnty dah besa die jadi pramugari and aku mybe business woman (amboi tinggi betul cita2) haha , 

aisyah : ekh , nnty kan aku dah besa jadi pramugari , kau jadi apa ? bomba ?
aku : err .... bomba cita2 yg ke 3 . hahaha , mybe bukak business kee ? haha 
aisyah : uuuuuuu ... hahaha , 
aku(terus bukak cerita, yg mybe boleh jd kenyataan ke ?) : ekh nnty kan kalau lah business aku tu berjaya ke apa , aku nak flight pakai kapal terbang sendiri punya then aku kata nak pramugari yg nama aisyah amera yahya . 
aisyah : waaaahh , tak buat kerja aku , dok lepak skali ngan kau gelak2 , borak2 . hahahaha 
aku : kann , hahahaha , amboiii , suka die ...

hahaha , nampak tak angan2 yg tinggi tu ? hahaha , hope la cerita ni jadi kenyataan , amiiinn !! ... 
yelah , sapa xnak kan jadi org ygberjaya ? semua org nak , yup tapi kene lah rajin , yaa , pandai aku bermotivasi diri aku , tapi aku sndiri yg mls , ngehehe , takpe2 , i will do my best for SPM . 

okeyy , tu jeh , aku harap kelas cempaka 2012 and 2013 semuanya berjaya , aminnn ! 

kay byeee , assalamualaikum , adioosss ..

Monday, May 28, 2012

Luka di jari , waaaaaa :'(

assalamualaikum , hey yoo .. Topic tu , huh , sakit ohhh , berdenyut-denyut jari aku . Jap2 , sebenanya benda ni berlaku time hari sabtu bersamaan 26.5.2012 , haha , kay baru nak cite kat sini , haha . kesah pulak .
Al -Kisaaaah ..... Taibb... kay merapu , haha . sambung balik . time tu mama panggil la aku ngan k.dek suruh masak , pastu 1st aku makan dulu ngan k.dek roti canai mama beli pagi , tengah hari baru makan , hahaha , pon boleh . pastu basuh2 semua , tiba masanya aku nak potong sayur , jeng jeng jengg ...time potong sayur ni lah jari aku terhiris skali , fuhh .. time tu tgh potong carrot , hiris2, ups , terhiris jari , OMG , suparjooo! haha .. time tu kadek la ni , aku tgh ksyuk2 hiris carrot tu , die pegi buat aku gelak --' mmg gegar2 kene jari lah . habis berdarah jari , then mama ngan k.dek boleh buat lawak kat dapur tuh , kata pegi call ambulans , pastu k.dek menyampok ckp , ekh mama call 999 , ekh tak tak tak , 994 . pastu gelak kata call bomba . pfft --' kejam betul . keje menganakan aku je , skolah kene , kat rumah pon kene --' pfft . lepas kene tu , keje membasuh aku tak buat dah , hahaha . mama kata tak payah , heh hee , pedih kot <-- manjanya , padahal sikit je kene haduii ..haha , kay komen diri sendiri . bile aku nak basuh sayur , mama kata elok elok basuh nnty kang lain rasa sayur tuh , hahaha . pastu aku kata la , tak pe la , nnty kalau termasuk darah tu sapa yg makan sayur tu jadi 'Drakulat' hahaha , pon bolee . haduyaii , mcm2 , mama pon layan anak die yg gile2 ni . haha .. skarg jari tu dah okey dah sikit , tp makan pakai sudu , tu tak tahan tuh , serious gedik gila aku . huh --'

kay kay , itu lah kisah luka di jari kerna sayur carrot ku . haha , benggong je . kay , boiii , assalamualaikum ><

tudung ~~

heyy , tgk bila dah ada mood nak update blog , dalm satu hari ada aja topic aku nak cite , haishh , takpe takpe , skrg nak cite pasal tudung stail lama tp skrg jd ramai yg pakai blk , hmm, okey . haritu k.dek ada beli kat aku skali tudung stail "lama" ni , tp aku pakai mcm hapeee je , buruk , and td aku syok sendiri kejap , hahaha . Takpekan nak syok sendiri ? yeke ? hm , abaikan . kay , tudung aku wana biru and k.dek wana oren . first aku tahu tudung lama ni telah dibaru kan <-- mcm mana tu ? kay pape je la , hah , dari kakak ipar ku , k.syarfa ~ hrtu la die dtg rumah pakai tudung ni , pastu nmpk lain je die pakai tudung ni , sebab sebelom ni pakai tudung yg jenis ariani tu , pastu tetibe tuka , pastu die nmpk mudaa , mcm sebelom die kawin ngan aku dulu , haha . muke budak2 je , huh , bahaye , nnty kene ngorat kang , kne jaga elok2 . haha , ngek je aku ni . --'

kay kay , ni gmba aku syok sendiri , haha . silakan gelak sbb gmba tu buruk and aku tembab --'

                                                aku suke gmba ni , tp kabur pulak , pfft --'
                                                 

                                                   haha , aku tahu aku comel :P


kebosanan --'

hey hooo , assalamualaikum , sian blog aku dah lama tak di update kan . bukan apa malas sebenanya , hahaha . kay , topic tuu , pasal hari ni , fuh kebosanan melandaaa~
Pagi td aku bgn pukul entah , sbb aku tgk jam kat bilik mama pukul 6.10 am , pastu aku tgk tingkap cerah dah , aku pon pelik , hayoo . mybe da pukul 7.30 kot , haha , lmbtnya aku bgn . kay pastu dgn busuk2 lagi mama ajak pegi kedai pulak , hayoo , muke busuk pegi kedai , ekh , tp dok dlm kete je la , x de la turun . ngeheee~ pastu mama anta blk , blk blk , aku terus makan nasi yg mama beli td , kenyang2 lepak kejap , tgk tv , gelak2 ngan k.dek , and hrni k.dek bgn awal yaa , haha . sbb aku kacau die . muehehehe , padan muke . lepas je kakak , k.dek semua kuar tggl aku sorg aku buat keje aku , dlm pukul 12.00 baru aku mndi , hahaha , kalau x skolah mmg mndi lmbt , then basuh toilet , kemas bilik , sapu kat luar , dapooo ? lain kali je la , hahaha , pastu lipat baju yg mcm bukit tuh --' *haha, padahal baju aku sendiri , ala , baju mama pon ade la sikit . bile dah lipat baju makan lagi nasi , huh , gemok laaa aku dok rumah cuti due minggu nih , then mama call , mama kata mama cuti hari jumaat :D ngeee~ and mybe aku blk klantan , ngeee~ lagi . tp pikir blk , sebenanya malas nak jln jauh2 ni , hah , td time ckp tepon ngan mama , mama ada kata , dah bosan da jln2 dlm negera ni , kalau jln luar negara lagi best , hahaha , amboi mama , byk duit ? kalau byk boleh jugak , qila on je maa , hahaha . dah blablabla ngan mama , k.dek blk . pastu aku tido jap kat depan tv , dah kenyang tido la kann , haha <-- tgk , mana tak gemok ? makan tido makan tido , hishhh . pastu aku bgn sbb k.dek kejut die nak kuar pegi mkn ngan abg wan , pastu angkat kain . lepas je angkat kain terus bukak lappy update blog , tp sebelom update blog aku ade syok sendiri kejap , haha , yg gmba syok sendiri tu kat topic yg akan dtg , haha . andd , aku harap mlm ni x de tusyen , mls laaa , org nak cuti , --' huh .
kay jumpe kat topic terbaru jap lagi , muehehe , boii , assalamualaikum :D

Saturday, April 21, 2012

tusyen --'

haaloo halooo , assalamualaikum . kay dah lama tak update , kesiann blog ni .
okey topic kat atas tuu , tusyen , errr , aku dah tusyen da skrg , grr ~ malasnyee . haishh , tkpelaa , untuk kebaikkan jugak . 1st day masuk tusyen tu terkejut tengok cikgu math sbb cikgu math tu , cikgu yg ajar aku math time f3 smpai dpt B , whoot whoot , haha . kay bangga bangga --' dalam klas tusyen cikgu pon cite laa kat dorg yg aku ni dulu murid die , sbb tu die kenal , blablablaa .. dalam kelas tu ade 2 org f4 f5 aku tk igt ade bape , nasib baik ade sorg kakak f5 ni pompuan , kalau tak grrr ~ aku sorg je pompuan , ishh . bile kelas math dah habis , add math pulak , yg lain semuaa dah balik , tggl la 2 org je yg amek add math , sorg laki sorg pompuan , aku la tu , haha . cikgu bg soalan add math yg chapter 1 punye , aku pon dah lupee daa , nasib ade contoh kat situ , laju la jugak aku buat , buat lajuu , tp ade jugak yg salah , haihh , ckgu kata , awak 1st 1st buat okey , bile dah lamaa , awak dah blur --' hmm , yelaa . alah biasa la , careless mistakes . heheheee .. ni 2nd day pulak aku tusyen subjek BM ngan Sejarah . aku tgk la cikgu tu mcm indiaa , tapi time aku masuk die kata assalamualaikum , aku pon pelik daah , ahaha , jhtnye aku :P , pastu aku pon jwb laa waalaikumusalam . time ni sejarah , sejarah die ajar f5 dulu , f4 die suruh bace kertas yg die bg , time ni ade 2org f5 (pompuan) , 2org f4 sorg laki sorg pompuan . kali ni , pompuan pulak yg menguasainyaa , hahaha . okey , then die ajar pasal tamadun2 tuu , aku sejarah dah la low , haha , kay , bile die dah ajar semua2 die suruh buat essay , nasib baik die kasi tgk nota td , laju je laa aku buat , pastu panjang gile essay aku , haha , aku rasa kalau dlm exam aku buat essay pnjg mcm tu kan bagus , grrr~ pastu aku hnta kertas tu , die dah bc2 semua , die komen sikit aku punye essay then die kata okey , bagus awaak punye essay , yeayyy ! :D haha , kelas BM pulak , die ajar rumusan , aku rumusan tgh blur2 lg , dgn ckgu kat skolah ajar aku tk phm , mmg dlm klas tusyen aku diam jelakann , haishh , pastu die suruh buat , nasib baik time tu masa dah nk blk daa , ngeh ngeh . nasib die tk suruh anta , kalau tk habis laaa , kosong kertas tuu . skrg hari ketiga aku tusyen , iaitu semalam hari sabtu , haha . okey aku tgh penat blk sekolah , then selambe deekk , aku je dtg lmbt , hahaha , skali masuk kelas kene tego , awak dtg lmbt , lain kali dtg awal , err ~ yelaa cikgu , aku mls nk ckp ngan ckgu tu yg aku skolah td , sbb ckp ngan die kene gune BI . err , dislike --' pastu dtg2 die suruh salin ape yg die tulis kat depan , then die bg latihan , latihan tu buat sama sama . yg hari sabtu ni 2 org je yg dlm kelas , aku f4 sorg , lagi sorg f5 laki , --' pastu , haha , okey aku rasa nk gelak kuat kuat , time tu ade cikgu ckp please introduction ? aku dah la blur punye org , aku pon hah ? hah ? hah ? jee kat ckgu tu , skali yg f5 tu die ckp kat aku pengenalan pengenalan , aku pon , ouuuhh , hahaha , kay malunyee , aku pon ckp laa , my name is fairuz aqilah , ckgu tye how tu spell it ? aku F . A ............ blablabla semua . pastu ckgu tu tye mcm2 , eiii , x suke . tye nama je dah laa --' dah la kene ckp bi , ishhh . BI punye klas dah habis , sains pulak , aku peliknye , cikgu ni igt aku f5 agaknye , die pegi bg aku soalan f5 ? mana lah aku tahu , tak blaja lagi , nasib aku boleh jawab , itu pun aku taram jee , haha , byk la jugak yg betul , yg abg f5 tu die pulak yg senyap , haha . bangga lagii , pfftt . pastu , ckgu ade la bg contoh , sbb aku tak fhm , perkataan tu , ckgu tu terangkan die buat contoh , die kata "you cantik (tunjuk kat aku) haha , then ramai laki suke kat you , pastu you kenalah elak drpd laki laki yg lain tu , then jln penyelesaian nye you kene duduk dlm rumah diam diam , contohnye laa " <-- ckgu tk pyah la ade contoh , hahaha --' kay gedik . yg abg f5 tu die menyampuk , contoh je contoh , grrr ~ --' aku pon hisshhh , kacau jee . time ckgu bg cntoh tu aku dah senyum2 , hahahaha , aduii , ckgu nii . tapi cikgu tu aku tk tahan betul tgk bulu mata die , lentik betul , kalau pompuann tu aku leh laa , okey lawaanyee , ni laki . omyyy , hahaha . klaka jee . nnty next class , habis laa , aku kene buat past year question skali , hmm , mmg tak laa , aku bukannya dah blaja semua , grr ~

kay kay , pape pon , tusyen ni bole laa , tapi kalau ckgu die garg2 mmg aku tak suke , nasib semua cikgu ni baik2 jee , pastu yg bestnye , die gune satu ckgu je dlm satu hari tu , contoh , mcm math ngan add math ckgu samaa(cikgu zamri) , esok pulak bm ngan sejarah ckgu sama jugak(aku tk tahu nama cikgu ) , esok lagii , bi ngan sc cikgu samaa(pon tak tahu nama  cikgu ni, ngeh ngeh ) . best laa , tapayah nk tggu cikgu tu msuk , ckgu ni masuk , kay , goodd (y)

dahh , habis cite pasal tusyen :D nasib tusyen 3 hari je seminggu , haha , kay dah dah , baiii , assalamualaikum :D

Tuesday, March 20, 2012

pertandingan nyanyian minggu bahasa

assalamualaikum =D , halow ...
okey , tadi kat skolah , kitorg kelas 4Cempaka diberi peluang untuk buat kali kedua , haha , tu lah , haishhh tgn aina la ni , knp pegi amek kertas yg cikgu tulis no.satu , haha . mara pulak kann , pape je laa kann , bende dah lepas dah pon . 1st persembahan yg kitorg buat mcm tah hape hapeee je , berteraburr habis , hishhh . dah laa ict yg kat blakang tu diorg pegi main kan tiga kali , dgn suare kitorg yg tak berapa , dgn gementar gile kat atas tuu , haishhh . tu lah , kalau dah gementar semua lupe , lirik abis hancur , haha . tapi nasib baik time buat yang kali kedua tu okey laaa SIKIT , haha , jadi laa kann . time yg kedua buat persembahan tu la aku kuat kan suara , aduiii , kesian teng aku tgk kat tepi aku , mcm dah pekak dah telinga die , haha . kesiann , nasib baik laa die tak marah aku sbb aku jerit2 kat telinga die , yelah nak bagi suare ni keluar kann , kalau aku nyanyi mcm aku ckp mmg slow la kann . haha . habis semua pitching lari .. huahuaa . okey kesah ? asalkan suara kuat . =D okey tu byk kali fikir gerenti kalah gerenti kalah , aduii , maluu je . dah laa buat due kali . yg kali kedua tu , ict jugak yg lembam , okey , kitorg mmg malu laa kan dook , je kat atas pentas mcm hapee jee . lappy cikgu nii , buat hal laa , kene tunggu 2 minit lagi laa , haishhh . okey pape pon , harap laa tak dapat no yg last skali . maluu je nnty . -.-'

kay kay , boooiii , =D

Monday, March 19, 2012

Kepenatan

oh hai , hallow , assalamualaikum cinta .... waalaikumusalam rindu .. *haha , tetibe je kann ? -_-"
okey , topic kat atas tu , fuuuhhh , harini penat wooo , dh blk skolah , ada raptai tok skuad Hem <-- ejaan ? okey tak tahu lahh ... sambung blk , hah , lepas raptai ada latihan rumah sukan pulak -.-" arggghhhh , time latihan tu aku lari pegi mana tah , haha , jap aku pegi jengok dorg practice nyanyian , jap lari pegi ikut sapa yg rehat nk minum air , hahaha , sesuke hati je kann ? pastu time latihan tu , dorg kene lari satu skolah 3 kali , aku 1 kali je , itu pon tak smpai satu , stangah je . haha , teruk teruk . lepas lari kene lompat tinggi , wohooo , aku igtkan palang tu jatuh , hoho , akhirnya tak , yeayy ! cikgu muni la ni (mak kelas 3M dulu) tak habis habis cakap "angkat punggung tu angkat punggung tuu " -.- , kann daaa betul2 time nk lompat aku angkat punggung haha , pastu bila dah lepas main sep sep pulak ngan k.wada -.-" see see , jgn pndg rendah kepada org yg berbadan seperti aku . haha .. okey lepas latihan terus aku lari pegi kat dewan sebb dorg practice nyanyian kat situ , time ni , dah dtg gile2 aku , wahahahaha , dah dorg suh nyanyi , hoho , aku nyanyila kuat kuat , SEMANGAT ! hehe , sebelom ni tak de pulak aku mcm ni , okey , makin lama makin tak betul aku ni . -.- . pastu daa habis semua urusan BALIK ! , yeay , akhirnya ... wohahha , happy aku , bile balik , mkn(huh , sgt penting yg ni) minum (pon sama , lagi lagi penting) , konon nk rehat kejap , aleh2 lamaa , siap tido lagi . hehe . huuu m syoknyeee ~ rase mcm tak nak bgn je . tu dah mati tuu . -..-"  hahaha , kay kay , dahh tu je ,
nnty2 kalau aku rajin menaip pnjg2 aku update , ngeeee ~ =D

Boooooiiii , assalamualaikum .